Çift Ana Dal
Kendi lisans programlarının en erken 3 en geç 5. yarıyılının başında bulunan ve genel not ortalaması 3,00 olan öğrenciler, istedikleri takdirde Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans öğretimine de devam etmek üzere başvurabilirler.
Kendi bölümünden mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını da en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye çift anadal lisans diploması verilir. Bu program en az 48 kredi/saatten oluşur.
Çift anadal programındaki başarı derecesi öğrencinin kendi programındaki başarısını ve mezuniyet derecesini etkilemez.
(Çift Ana Dal Programımız Aktif Değildir.)
Yan Dal
Bölümümüzün diğer bölüm öğrencilerine kariyer gelişimi amacıyla sunduğu olanaklardan birisi de yan dal yapabilme imkânıdır. Kariyer hedefleri doğrultusunda yandal programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini daha iyi yetiştirme olanağı bulabileceklerdir.
Yan dal programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yan dal sertifikası) alabilmelerini sağlayan bir programdır. Yan dal programlarını tamamlayanlara farklı uzmanlık alanlarında sertifika verilecektir.
Genel not ortalaması en az 3,00 olan öğrenciler istedikleri takdirde kendi lisans programlarının en erken 3. yarıyılından itibaren Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans programında yer alan dersleri alabilirler.
Yandal programı en az 18 kredi/saatten oluşur. Kendi bölümünden mezuniyet hakkı elde eden ve yandal programını en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye yandal belgesi verilir.
Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğe Ulaşmak İçin Tıklayınız
Yan Dal- Kabul Edilen Bölüm ve Kontenjan Bilgileri
YAN DAL Açacak Program |
Öğrenci Kabul Edilecek Programlar |
KONTENJAN |
Şartlar |
Turizm İşletmeciliği (Türkçe Program) |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%30 İngilizce) |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
Turizm Rehberliği (%30 İngilizce) |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
İşletme |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
İktisat |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
Rekreasyon |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
Sağlık Yönetimi |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
Sosyoloji |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
Turizm İşletmeciliği (Türkçe Program) Yan dal Programı, 6(altı) adet zorunlu ders, 6(altı) adet seçmeli ders olmak üzere 59 AKTS’lik dersi kapsar.
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 1018 |
Turizme Giriş |
3 |
0 |
0 |
4 |
Z |
|
|
TUİ 2001 |
Turizm Sosyolojisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
|
|
3. dönem |
1 Seçmeli Dersler Seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
4. dönem |
1 zorunlu ders seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
|
|
4. dönem |
1 Seçmeli Dersler Seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 3013 |
Tur Planlaması ve Yönetimi |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
|
|
5. dönem |
1 Seçmeli Dersler Seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
6. dönem |
1 Seçmeli Dersler Seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4005 |
Turizm Politikası ve Planlaması |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
|
|
7. dönem |
1 Seçmeli Dersler Seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4006 |
Destinasyon Yönetimi |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
|
|
8. dönem |
1 Seçmeli Dersler Seçilecek |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TOPLAM AKTS |
59 |
|
|
|
Zorunlu ve Seçmeli ders Listesi:
|
3. dönem Seçmeli Dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 2501 |
Turizm ve Çevre |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 2503 |
Kat Hizmetleri Yönetimi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 2505 |
Servis Uygulamaları |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. dönem zorunlu dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 2012 |
Turizm İşletmeciliği |
3 |
0 |
0 |
6 |
Z |
|
|
TUİ 2014 |
Turizm Pazarlaması |
3 |
0 |
0 |
6 |
Z |
|
|
TUİ 2016 |
Turizm Ekonomisi |
3 |
0 |
0 |
5 |
Z |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. dönem Seçmeli Dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 2508 |
Önbüro Yönetimi ve Otomasyonu |
2 |
2 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 2510 |
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 2512 |
Yiyecek İçecek İşletmeciliği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. dönem Seçmeli Dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 3509 |
Etkinlik Yönetimi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 3521 |
Seyahat İşletmelerinde Otomasyon |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 3523 |
Beslenme İlkeleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 3527 |
Turizm İşletmeleri Muhasebesi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. dönem Seçmeli Dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 3532 |
Türk Mutfak Kültürü |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 3534 |
Turizmde Ürün Çeşitlendirme |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 3536 |
Turizmde Ulaştırma Sistemleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. dönem Seçmeli Dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 4509 |
Turizmde Etik |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4523 |
Turizmde E-Ticaret |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4515 |
Kültürel Miras Yönetimi |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4525 |
Turizmde Güncel Konular |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4527 |
Havaalanı İşletmeciliği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4529 |
Dünya Turizm Coğrafyası |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4535 |
Avrupa Birliği ve Turizm |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4537 |
Turizmde İletişim Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4539 |
Dünya Mutfak Kültürü |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. dönem Seçmeli Dersler |
|
|
|
|
|
|
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
T |
U |
L |
AKTS |
TÜRÜ |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
TUİ 4526 |
Uluslararası Turizm İşletmeciliği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4532 |
Güncel Yönetim Teknikleri |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4516 |
Sürdürülebilir Turizm |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|
TUİ 4542 |
Turist Rehberliği |
3 |
0 |
0 |
5 |
S |
|
|